Hur du sätter upp saker på väggen utan att borra

Att sätta upp saker på väggen kanske låter som en enkel sak, men ibland är det faktiskt inte det. Det är inte i alla väggar som det går att sätta fast saker med spik eller häftstift i, och i vissa väggar så får man inte borra heller och särskilt inte i kakel. Det kanske inte är världens bästa att sätta upp krokar och tavlor med tejp och häftmassa heller. Så, hur gör man då?

Limning eller dubbelhäftande tejp är en bra lösning då! Dubbelhäftande tejp går bra att göra själv genom att bara vika ändarna på en tejpbit och sätta ihop dem med varandra, men du behöver nog en rejäl tejp för att det ska vara en långsiktig lösning. Om man till exempel vill sätta upp nya krokar i badrummet där det kanske finns kakel så är det kanske inte så smart att borra, inte minst av säkerhetsskäl. Då är mitt tips – limma istället! Det är mycket enklare och risken för skador minskar, dessutom behöver du inte en borr för detta som alla kanske inte har hemma.

Det finns flera olika lim som man kan använda, det beror lite på hur hårt du vill att det ska sitta. Vissa sitter MYCKET hårt och då riskerar det att dra med sig kaklet ifall det skulle gå fel och du vill göra om det. Sen är det även vissa lim som man behöver limma om efter ett år eller så då livslängden varierar en del. Då kanske dubbelhäftande tejp, sådan som man inte gör själv, är en bättre idé.

Om du till exempel skulle vilja piffa upp badrummet lite och sätta upp nya handdukskrokar eller en ny toapappershållare så behöver du det här:

  • Så många handdukskrokar du vill ha
  • En toapappershållare
  • Dubbelhäftande tejp från tillverkaren Kone och Nadi

Var det inte mer än så? Nej, faktiskt inte! På det här sättet så blir det väldigt enkelt att sätta upp saker på väggen utan att behöva borra, särskilt på väggar som har till exempel kakel på sig eller är i betong. Ett väldigt enkelt pyssel som kan piffa upp vilket badrum, hall, eller vad som helst för en billig peng!

Jag hittade alla de här tipsen på barahandtag.se, och där går det även att köpa bland annat krokar och toapappershållare.