Hur du gör en plånbok utav silvertejp

Du behöver:

  • Silvertejp i önskad färg eller mönster. Gärna mer än en
  • Genomskinlig tejp
  • Sax
  • Linjal
  • Plast

Steg 1:

Klipp ut 8 stycken bitar av tejpen i den längd som du vill ha din plånbok i. Det är okej om de inte blir exakt lika långa, du kan klippa till dem senare.

Steg 2:

Nu ska du sätta ihop bitarna! Lägg en bit tejp med den klistriga sidan uppåt, och ta sedan en annan bit tejp och sätt fast den ovanpå. Lämna en bit klistrig sida längst ner. Tryck till det så att det blir jämt och vänd sedan på den.

Steg 3:

Ta en ny tejpbit och sätt fast den på den klistriga sidan. Fortsätt med det här steget tills alla dina bitar sitter ihop. OBS! Bitarna ska inte ligga helt över varandra, tänk på att bara sätta fast dem på den klistriga sidan.

Steg 4:

Det finns fortfarande några klistriga delar kvar. Vik dem så att de inte syns och jämna till dem.

Steg 5:

Nu är det dags att klippa till plånboken till den form och längd du vill ha den. För att göra detta behöver du din sax och linjal. Mät ut en exakt linje med din linjal, och klipp sedan.

Steg 6:

Vik tejpen på mitten. Om du tycker att sidorna är för stora så passa på att klippa av en bit så du får önskad storlek.

Steg 7:

Ta en bit tejp i en annan färg eller mönster som är lika lång som en längre sidan av det som ska vara plånboken. Ta även ett par mindre bitar som du ska sätta på sidorna. Ta en liten bit av tejpen och sätt den högst upp i ena hörnet och vik över den till andra sidan, och gör detsamma med den andra ändens hörn.

Steg 8:

Ta den längre tejpbiten och sätt fast den högst upp på det som ska vara plånboken. Fäst endast en liten bit av biten, och inte hel, så att det mesta av biten hänger utanför plånboken. Men vik inte ner den klistriga sidan än!

Steg 9:

Ta ett par bitar av den tejpen som du har till själva plånboken. De här bitarna behöver du till sidorna av plånboken för att sätta ihop den. Sätt tejpbiten på ena sidan och vik över den till den andra. Upprepa samma sak på andra änden av plånboken. När du har gjort det så kan du vika den klistriga delen högst upp.

Steg 10:

Nu är det dags att fixa fickorna på insidan! Du behöver ungefär tre stycken fickor, och för det behöver du sex stycken bitar tejp i den storleken du vill att dina fickor ska vara. Sätt ihop två bitar över varandra, så att det inte finns några klistriga delar.

Steg 11:

För det här steget behöver du en halv bit av de bitar du redan har klippt ut och lägg den halva biten över en hel bit. Vik över lite. Se till att alla bitar som ska vara fickor till plånboken är i exakt samma storlek.

Steg 12:

Ta små bitar av tejp i samma färg och sätt fast fickan i plånboken med dessa bitar. Sätt en bit på varje sida förutom den som är högst upp där det ska gå att lägga in korten. Upprepa detta med alla fickor, så att de ligger över varandra.

Steg 13:

Det här är för andra sidan av plånboken där det ska vara en stor ficka. Ta tre stycken bitar tejp som är lika stora. Sätt ihop två av dem som du gjorde med de förra tejpbitarna åt andra sidan, och ta den tredje biten och fäst den endast lite högst upp på den ihoptejpade biten. Sen vik över den biten.

Steg 14:

Sätt fast den här biten på plånboken med hjälp av tejp i samma färg som fickan. Sätt tejpen på varje sida av biten, förutom den sidan som det ska gå att kunna öppna fickan på.

Steg 15:

Det sista du behöver göra i plånboken är att ta en bit plast som du ska ha som plastficka i plånboken. Du ska sätta denna ovanpå den stora fickan på ena sidan av plånboken. Fäst den med tejpbitar på varje sida, förutom den sidan där det ska gå att öppna fickan på.

Steg 16:

Ta det mönstrade, eller den andra färgen, tejpen och klipp ut bitar som du kan ha längst på plånboken och på sidorna. Fäst de på halva sidan, och vik över till den andra.

Och där har du din nya plånbok som är gjord av silver tejp!

Är du osäker på hur det var du skulle göra? Det finns många videos på youtube om hur du ska göra, men den vi rekommenderar är http://www.youtube.com/watch?v=xDPM-lktozg (engelska).