Hur du gör en papperspistol som skjuter utan att blåsa

Du behöver:

  • 4 pappersark
  • Tejp
  • Elastiska gummiband

Steg 1:

Ta ett pappersark och rulla den långa sidan så tajt som det går. Så fort som du är klar med rullandet, så papperet nu ser ut som ett rör, tejpa varje sida och på mitten så att det inte rullar upp igen.

Steg 2:

Ta ytterligare ett pappersark och rulla ett lager över ditt ”rör”, så att det blir extra tjockt och stadigt. Gör samma sak här och tejpa igen det. Om ändarna inte är jämna så klipp till dem.

Steg 3:

Ta ett nytt papper och rulla den korta sidan så tajt som möjligt. När du har gjort det så tejpa ihop det på samma sätt om du gjorde med den andra rullen. Ta det sista papperet och gör samma sak med det. Den sista biten ska vara kortare, så klipp av ungefär en tredjedel av längden.

Steg 4:

Ta det längsta röret, som ska vara huvuddelen av pistolen, och sedan den längre av de kortare rören och sätt det kortare röret tvärs över det längre. Ungefär som ett kors, tänk dig det kristna korset. För detta kommer du att behöva en massa tejp för sätta ihop dessa. Tejpa på båda sidorna av pistolen.

Steg 5:
Det nästa ska bli handtaget. Ta det sista, det kortaste röret, och böj det ungefär på mitten. Placera halva delen längst ner över den färdiga huvuddelen, så att halva är på och halva hänger utanför. Se till så att de är parallella med varandra. Tejpa på det så bra du kan. När det är fast och stadigt så se till att du kan böja det så att du får ett grepp.

Steg 6:

Ta ett gummiband och fäst det längst fram av pistolen och dra den över huvuddelen och ner till handtaget.

Nu är det enda du behöver göra att hitta ett objekt att skjuta på och sikta! För att skjuta iväg gummibandet så drar du bara upp handtaget och bandet skjuts iväg.

Om du känner dig osäker på vad du ska göra så finns hela förklaringen med på en video på youtube. Videon hittar du här http://www.youtube.com/watch?v=OHItHSSP6kA (engelska).